Varglyckans

#Välkomna hem
7 nya samhällen fick igår flytta in i sina kupor. Det var fullt med bin som flög åt höger och vänster och det var rena rama cirkusen. Iallafall för dom, för oss var det betydligt lugnare. Tradigt nog för dom så är det skitväder vilket gör att dom inte kan samla på sig det dom behöver och dom är dessutom avläggare så dom får också sockerlösning nu tills dom kommer igång. Så blir dom glada. Vi blandade i en klick honung också mest för sakens skull. Honung innehåller ju en hel del nyttigheter som bina behöver men vi ville inte ge dom all honung men lite fick dom iallafall.  Jag som har tålamod som inte överhuvudtaget existerar och speciellt inte när jag är hungrig hjälpte till i början men slutade sen med att jag åt krusbär istället. Typ hela busken ungefär. Tyckte allting tog för lång tid och ovanpå det var jag trött också. Men fotta är inte så ansträngande så det gjorde jag iallafall.
 
Om ni undrar varför där är fjädrar och halm i glasburkarna är det för att bina inte ska drunkna när dom äter av sockerlagen :) 
Bina levereras också i dessa oranga plastburar som ni ser. Där får dom sitta i ungefär 3 dagar sammanlagt innan man släpper ut dom i sina kupor. Varför har jag ingen aning om, det är inte jag som är officiel bimaster.
Drottningen i sin lilla bur. Om allt går som smort så är hon fri på fredag. Anledningen till att man har dom i burar är för att detta är ingen drottning bisamhället själv fött upp utan hon är insatt hos dom. Därför sätter man dom i burar för att dom ska börja lukta samma (om jag förstått det rätt, ni får gärna rätta mig om jag har fel!!). Bina äter sedan ut deras drottning. Hålet som drottningen kan komma ut genom är täckt med fodermassa och det äter bina bort för att få ut henne. Under hela den processen som tar någon dag så hinner dom förhoppningsvis bli kompisar också ;)